Μανώλης Σφακιανάκης. Παραπέμπεται… αλλά δεν παραπέμπεται!

Μανώλης Σφακιανάκης. Παραπέμπεται… αλλά δεν παραπέμπεται!

Θέμα σχετικό με τη δολοφονία Γκιόλια

Εξελίξεις… για το θεαθήναι, εντέλει, έλαβαν χώρα αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010. Αρχικώς ο Άρειος Πάγος, με αμετάκλητη απόφασή του, παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Σφακιανάκης φέρεται να είχε καλές, φιλικές σχέσεις με τον Σωκράτη Γκιόλια και μάλιστα να τον προειδοποιούσε για επικείμενους ελέγχους της υπηρεσίας στο σπίτι του.

Ωστόσο η παραπομπή Σφακιανάκη είναι ανεκτέλεστη και δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, δεν υφίσταται πλέον στον ποινικό κώδικα.

Η δολοφονία Γκιόλια έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 όταν άγνωστοι δράστες τον εκτέλεσαν στην είσοδο του σπιτιού του, με είκοσι σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Γι’ αυτές τις επιθέσεις η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» έχει αναλάβει την ευθύνη με αποστολή προκηρύξεων. Ο Γκιόλας, επικεφαλής του blog troktiko, κατέβηκε στην πυλωτή όταν χτύπησε το κουδούνι και οι δράστες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τον ενημέρωσαν από το θυροτηλέφωνο ότι του έκλεβαν το αυτοκίνητο.

Ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, υποστηρίζει όμως ότι είναι «αναληθή και συκοφαντικά τα όσα δημοσιεύτηκαν περί το πρόσωπο μου αναιρούνται από το ίδιο του βούλευμα του Αρείου Πάγου, που επικαλούνται οι συντάκτες των ως άνω δημοσιευμάτων. Το εν λόγω βούλευμα ουδεμία σχέση έχει με τη δολοφονία Γκιόλια». Και προσθέτει ότι υπάρχει απαλλακτική εισαγγελική πρόταση προς το συμβούλιο εφετών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.