Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ξεκίνησε από ροζ σκάνδαλο

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ξεκίνησε από ροζ σκάνδαλο

Βοά η Αυστραλία από τo σεξουαλικό σκάνδαλο που οδήγησε σε δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Στη μεγάλη πόλη της Αυστραλία, Βικτώρια, ξέσπασε δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και όπως μεταδίδει το CNN αυτό οφείλεται πιθανότατα σε ροζ σκάνδαλο.

Όπως μεταδίδει το αμεικάνικο δίκτυο ABC, 31 από τα νέα κρούσματα της ευρύτερης περιοχής συνδέονται με το ξενοδοχείο Stamford Plaza της Μελβούρνης. Σεκιούριτι αυτού του ξενοδοχείου κατηγορούνται ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με ταξιδιώτες στην πόλη που βρίσκονταν σε καραντίνα μέσα στο ξενοδοχείο.

Ο δήμαρχος της πόλης ξεκινάει σήμερα Πέμπτη την έρευνα με την κυβέρνηση της χώρας να χρηματοδοτεί με 3 εκατομμύρια δολάρια την προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι πίσω από το νέο αυτό ξέσπασμα του ιού στην περιοχή.

Όλοι οι ταξιδιώτες, εκτός των μόνιμων κατοίκων, που επισκέπτονται την περιοχή πρέπει να περνούν αναγκαστικά 14 ημέρες σε καραντίνα. Οι εγκαταστάσεις στις οποίες μένουν διαχειρίζονται από την ίδια την κυβέρνηση και είναι ως επί τω πλείστον ξενοδοχεία.

Σεκιούριτι μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να διαχειριστούν τους τουρίστες.

Μόνο την Τετάρτη τα νέα κρούσματα στην περιοχή ήταν 73 με τον υπουργό υγείας να ζητάει να βρεθούν οι ένοχοι και να τους επιβληθούν αυστηρές ποινές, είτε πρόκειται για πρόσωπα είτε για εταιρείες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.