Ο Κιμ το πάτησε…

O Κιμ το... πάτησε: η μυστηριώδης δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Η εσωτερική και εξωτερική έκρηξη του ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μπορεί να είναι εξαφανισμένος τις τελευταίες 21 ημέρες όμως σύμφωνα με τον πρέσβη της Ρωσίας στην χώρα από τις αρχές του προηγούμενου μήνα είναι έξαλλος και είχε απειλήσει τη γειτονική Νότια Κορέα με στρατιωτική επέμβαση.

Ο λόγος είναι τα προπαγανδιστικά φυλλάδια που έφτασαν μέσω ιπτάμενων μπαλονιών σε αποστάτες που βρίσκονται στην ουδέτερη αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή ανάμεσα στις δύο χώρες. Μάλιστα όπως μεταδίδει η New York Post ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πιονγκγιάνγκ, Αλεξάντερ Μετσαγκόρα, δήλωσε πως τα φυλλάδια που μοιράστηκαν περιείχαν άσεμνες φωτογραφίες της συζύγου του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Οι πηγές της New York Post προέρχονται από ανακοινώσεις του Γαλλικού Πρακτορείου και αναφέρουν ότι ο Κιμ ήταν οργισμένος καθώς οι φωτογραφίες της Ρι Σολ Γιού ήταν ψηφιακά αλλοιωμένες με σκοπό να μοιάζουν με «βρόμικες» προσωπικές της φωτογραφίες.

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και σύμφωνα με τον πρέσβη της Ρωσίας ανάγκασε τον Κιμ να ανατινάξει στα μέσα του μήνα ένα νοτιοκορεατικό κτήριο με γραφεία, κάτι που σχεδόν προμηνύει το τέλος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.