Η Τουρκία προειδοποιεί: «Μην κάνετε πλάκα με τον στόλο μας – Δεν τον φτάνετε»

Η Τουρκία προειδοποιεί: «Μην κάνετε πλάκα με τον στόλο μας - Δεν τον φτάνετε»

Επρόσωπος του Ερντογάν σε αδιανόητες δηλώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε άλλος ένας εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην Ελλάδα και τη «Νότια Κύπρο» όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η δήλωση του Τσελίκ ήταν σύντομη αλλά προκλητική και προειδοποίησε τις δύο χώρες να μην κάνουν πλάκα με τον στόλο της Τουρκίας αφού δεν φτάνουν το επίπεδό του. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε χαρακτηριστικά «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε Ελληνοκύπριο υπουργό που ζήτησε από την ΕΕ να φτιάξει έναν στόλο απέναντι σε αυτόν της Τουρκίας. Η απάντηση του Τούρκου εκπροσώπου ήταν επίσης ενδεικτική της τουρκικής προκλητικότητας: 

«Ένας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία. Να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας αν κινηθείτε με αυτόν η τον άλλον. Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι που μιλούν, αυτοί που είναι Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας επιλέγονται από τους πιο προβληματικούς τύπους που δεν ξέρουν να μιλούν τη γλώσσα της πολιτικής και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν την Τουρκία»

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.