Καταζητείται: Ένταλμα σύλληψης για τον Τραμπ από το Ιράν.

Καταζητείται: Ένταλμα σύλληψης για τον Τραμπ από το Ιράν.

Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το Ιραν με τις κατηγορίες του φόνου και της τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Μαζί του κατηγορούνται άλλα 35 άτομα όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Αλί Αλκασιμέρ.

Το Ιράν δε σκοπεύει να σταματήσει να παρακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα και μετά το τέλος της θητείας του, αν δεν ξαναεκλεγεί, δήλωσε ο εισαγγελέας της Τεχεράνης με το Ιράν να ζητάει και επίσημα βοήθεια από την Interpol.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Σουλεϊμανί, έχασε τη ζωή του όταν στις 3 Ιονουαρίου μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των Η.Π.Α. έπληξε τη θέση του στο Ιράκ.

Όσα πρόσωπα συμμετείχαν στη δολοφονία του βρίσκονται μέσα στους 35 κατηγορούμενους της Ιρανικής Δημοκρατίας η οποία ζήτησε από την Interpol να εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» για τα πρόσωπα αυτά, με πρώτο τον Αμερικάνο πρόεδρο.

Τονίζεται ότι μέσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα αλλά εκτός του Τραμπ τα ονόματα των υπολοίπων δεν έχουν διαρρεύσει.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Interpol δεν έχει απαντήσει επίσημα στα αιτήματα της Ιρανικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.