Ο Μητσοτάκης βρήκε… Τσιόδρα (και) για την οικονομία

Ο Μητσοτάκης βρήκε… Τσιόδρα (και) για την οικονομία

Ποιος είναι ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης

Το όνομα του Χριστόφορου Πισσαρίδη ακούγεται ολοένα και πιο έντονα στα… άδυτα της κυβέρνησης. Από τον Ιανουάριο μετέχει άλλωστε στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής, και μάλιστα ως επικεφαλής. Ο Ελληνοκύπριος νομπελίστας οικονομολόγος μετέχει στις τηλεδιασκέψεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαμόρφωση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, με βάση το οποίο θα απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια που αναλογούν στην Ελλάδα. Μαζί του και ο καθηγητής, πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Πάνος Τσακλόγλου.

Κυβερνητικοί αποκαλούν μάλιστα τον Πισσαρίδη ως τον «Σωτήρη Τσιόδρα της οικονομίας» για να αναδείξουν την αξία του, την ώρα που πρόταση της Κομισιόν για 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα προκάλεσε χαμόγελα στο Μαξίμου και αναμένεται να αναδείξει περαιτέρω τον ρόλο του κυβερνητικού συμβουλίου – αλλά και του Πισσαρίδη, που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι Regius Professor στο London School of Economics, καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου ενώ του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών, από κοινού με τους Ντέιλ Μόρτενσεν του πανεπιστημίου Northwestern και του Πίτερ Ντάιαμοντ του MIT, για το έργο του στην ανάλυση των αγορών με τριβές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.