Σε αυτές τις χώρες θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού – Είναι στη λίστα η Ελλάδα;

Σε αυτές τις χώρες θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Είναι στη λίστα η Ελλάδα;

Τι αναφέρει ο ΠΟΥ και τι συμβαίνει στα Βαλκάνια.

Δύο διαφορετικές λίστες με τις χώρες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για να υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού εξέδωσαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Gurdian. Ο κατάλογος των χωρών του ΠΟΥ περιέχει 10 χώρες ενώ αυτός των αναλυτών του Guardian έχει 8 διαφορετικές χώρες και δύο ίδιες με αυτές του ΠΟΥ.

Η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα που αντέδρασε αμφισβητώντας τη λίστα με τις χώρες του ΠΟΥ καθώς όπως γίνεται αντιληπτό ήταν μέσα σε αυτές, με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της χώρας, Σουηδό επιδημιολόγο Άντερς Τέγκνελ, τα δεδομένα της χώρας αναγνώστηκαν με πολύ κακή ερμηνεία.

Εκτός από τη Σουηδία οι υπόλοιπες χώρες που κατά το ΠΟΥ οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη επιτάχυνση της μετάδοσης με κίνδυνο την ισχυρή επανεμφάνιση του ιού είναι οι Αρμενία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία,  Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κιργιστάν, η Ουκρανία και το Κόσοβο. Όπως βλέπουμε τα Βαλκάνια έχουν 5 χώρες στον κατάλογο των δέκα, η Ελλάδα όμως δεν είναι μία από αυτές.

Η Ελλάδα δε βρίσκεται ούτε στη λίστα των αναλυτών του Guardian που βάζει πολύ ψηλά στη λίστα με τις επικίνδυνες για επανεμφάνιση της επιδημίας του covid τις ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία,  Ελβετία, Ουκρανία, Μπαγκλαντές, Σουηδία, Ιράν, Ινδονησία και Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.