Νέος socialιστικός «εμφύλιος»! Στα άκρα Viber και Facebook

Νέος socialιστικός «εμφύλιος»! Στα άκρα Viber και Facebook

Το Facebook συνεχίζει να μην κατανοεί τον ρόλο του στον κόσμο του σήμερα

Μετά τα όσα διημείφθησαν τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε Twitter και Facebook αναφορικά με την policy που αφορά σε αναρτήσεις κρατικών αξιωματούχων (βλ. Τραμπ), μια νέα κόντρα ξέσπασε στο socialιστικό μας κόσμο.

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία, γνωστοποίησε ότι διακόπτει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook, άρα από το Viber θα αφαιρεθούν τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY. Ο λόγος; Διότι, «όταν κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση» ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Ντζαμέλ Αγκάουα.

Και εξήγησε ότι το Facebook συνεχίζει να μην κατανοεί τον ρόλο του στον κόσμο του σήμερα, ελέω κακής διαχείρισης δεδομένων από την εταιρεία αλλά και την έλλειψη προστασίας της της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της. Οι ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα κοινά σημεία Facebook και Viber αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουλίου 2020.

Η αδυναμία του Facebook να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική (όπως με τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ) αλλά και ύστερα από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων, όπως το περιβόητο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica (όπου τα στοιχεία 87 εκατομμύρια χρηστών του Facebook ήταν διαθέσιμα σε προεκλογικούς αγώνες), έφεραν το Viber σε θέση να κρίνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.