Χαμός στις παραλίες: Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και οι ευθύνες των πολιτών

Χαμός στις παραλίες: Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και οι ευθύνες των πολιτών

Η Βρετανοί δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Στις αρχές του επόμενου μήνα θα ανοίξουν οι παμπ, τα ξενοδοχεία και οι χώροι εστίασης στη Μεγάλη Βρεατανία όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, όμως το νησί φαίνεται ότι οδεύει για δεύτερο κύμα του κορωνοϊού πριν ακόμα προλάβουν να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Idepedent χιλιάδες Βρετανοί ξεχύθηκαν στις παραλίες της χώρας το προηγούμενο τριήμερο για να εκμεταλλευτούν την αύξηση της θερμοκρασίας χωρίς να ακολουθήσουν κανέναν από τους κανόνες ασφαλείας δημιουργώντας έναν απίστευτο συνωστισμό.

Οι φωτογραφίες από τα ρεπορτάζ είναι αποκαρδιωτικές για μία χώρα που χτυπήθηκε πολύ άσχημα από τον covid 19. Κανένα μέτρο αναχαίτισης του κύματος των λουόμενων δεν λειτούργησε, ούτε η σήμανση, ούτε το κλείσιμο δρόμων, η έκδοση εισιτηρίων, η εκπαίδευση. Οι Βρετανοί φαίνεται να αδιαφορούν με τους πολιτικούς της χώρας να χαρακτηρίζουν «αηδιαστική» αυτήν την ανεύθυνη συμπεριφορά.

Επικεφαλής ιατρικών συλλόγων προειδοποιούν ότι σύντομα θα υπάρξουν τοπικά ξεσπάσματα του ιού και αυτό δεν αποκλείεται να φέρει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν ένα δεύτερο κύμα του φονικού ιού στη Μεγάλη Βρετανία που ακόμα μετράει τις πληγές της.

Φαίνεται όμως ότι οι πολίτες της είτε δεν φοβούνται είτε είναι έτοιμοι να πάρουν το ρίσκο για να δροσιστούν στις παραλίες του νησιού, αφού η χώρα είναι στη μαύρη λίστα πολλών μεσογειακών χωρών που άνοιξαν τα σύνορά τους σε τουρίστες.

Χαμός στις παραλίες: Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και οι ευθύνες των πολιτών Χαμός στις παραλίες: Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και οι ευθύνες των πολιτών Χαμός στις παραλίες: Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και οι ευθύνες των πολιτών

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.