Τους φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Νεκρός Έλληνας ομογενής στη Νέα Υόρκη από αστυνομικούς

Τους φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Νεκρός Έλληνας ομογενής στη Νέα Υόρκη από αστυνομικούς

Πώς κατέληξε ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός.

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς κατέληξε ο 29 Ελληνοαμερικανός Γιώργος Ζαπαντής, ύστερα από χρήση του όπλου taser που έκαναν πάνω του αστυνομικοί του Κουίνς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας greekcitytimes.com ο Έλληνας ομογενής βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού του στις 21.30 όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, μετά από καταγγελία ενός γείτονά του ότι οπλοφορεί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν σπίτι του ο ίδιος φορούσε μία πανοπλία μονομάχου και κρατούσε ένα σπαθί. Όταν αρνήθηκε να πετάξει το σπαθί του οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το όπλο taser πάνω του. Στη συνέχεια προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες και ξαναχρησιμοποίησαν το ίδιο όπλο ακινητοποίησης πάνω του.

Μαρτυρίες των γειτόνων αναφέρουν ότι δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί του ενώ τον άκουσαν να φωνάζει στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, με τους αστυνομικούς να του απαντούν ότι κανένας δεν τον πνίγει και να μη χρησιμοποιεί εναντίον τους αυτό το χαρτί.

Ο 29χρονος, που έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή και ζούσε με την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο Down, σύμφωνα με πληροφορίες του greekcitytimes.com πέθανε από ανακοπή στο ασθενοφόρο, στον δρόμο για το νοσοκομείο του Κουίνς.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.