Πάνω από 100.000 νεκροί: Εκεί βρίσκεται πλέον το επίκεντρο του κορωνοϊού

Το εγκληματικό λάθος στην κηδεία: Πώς ξαναφούντωσε η πανδημία στη Νέα Σμύρνη

Αψήφησαν την επικινδυνότητα του ιού.

Μία νέα πραγματικότητα ζει ο πλανήτης από τον Δεκέμβριο οπότε και έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός. Ο φονικός ιός που σαρώνει τον πλανήτη καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν προϋπήρχε αλλού.

Μετά το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι η κανονικότητα επανέρχεται σταδιακά. Η Ευρώπη πλήρωσε βαρύ τίμημα με σχεδόν 200 χιλιάδες θανάτους με το Ηνωμένο Βασίλειο να μετρά πάνω από 42 χιλιάδες θύματα.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πρακτορείου Reuters, το επίκεντρο του ιού έχει μεταφερθεί στη Λατινική Αμερική. Οι χώρες της Νότιας Αμερικής μετρούν πάνω από 100 χιλιάδες θύματα όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Το μεγαλύτερο δράμα ζει η Βραζιλία.

Η χώρα του καφέ μετρά πάνω από 52 χιλιάδες νεκρούς και περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα, πληρώνοντας ουσιαστικά τις επιλογές του Μπολσονάρου που καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πάρει μέτρα αψηφώντας την επικινδυνότητα του ιού.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο Περού με περισσότερους από 8 χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 260 χιλιάδες κρούσματα. Ακολουθεί η Χιλή με 4,5 χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 250 χιλιάδες κρούσματα.

Το Εκουαδόρ καταγράφει πάνω από 4 χιλιάδες θανάτους και πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα. Η Κολομβία μετρά σχεδόν δυόμιση χιλιάδες θανάτους και πάνω από 73 χιλιάδες κρούσματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΠΟΥ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις ότι ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί ανακοινώνοντας ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων πριν από τρία 24ωρα.

Μέχρι σήμερα ο πλανήτης μετρά πάνω από 9 εκατομμύρια κρούσματα και 480 χιλιάδες θανάτους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.