Το πρόστιμο 30.000 ευρώ και το… σκουπίδι

Το πρόστιμο 30.000 ευρώ και το… σκουπίδι

Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Μάνεσης…

Δεν θα μπορούσε να τη γλιτώσει, κι ας ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε στον Alpha πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επειδή εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» εμφανίστηκαν ρεπορτάζ με γεγονότα που είχαν συμβεί το… 2015 στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία, ως περιστατικά που έλαβαν χώρα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

O Μάνεσης είχε αναλάβει την πλήρη ευθύνη υποστηρίζοντας ότι «συνέβη μία σειρά σφαλμάτων, δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες». Παρά την απολογία όμως, το ΕΣΡ επιλήφθηκε. Και, από ό,τι ακούγεται, ο Μάνεσης θα απασχολήσει εκ νέου το ΕΣΡ!

Αφορμή; Ότι όχι μόνο αρνήθηκε να προβάλλει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ (κατά δημοσιογράφων και κυβέρνησης) στην εκπομπή του αλλά διεμήνυσε ότι από άποψη δεν προβάλλει το βίντεο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς το ως… σκουπίδι: «Με σκουπίδια δεν πρέπει να ασχολούμαστε», είπε συγκεκριμένα ο παρουσιαστής, ατάκα για την οποία έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ειρήσθω εν παρόδω, επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ορίστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για το μεσημέρι της Τρίτης και με αφορμή το περιβόητο σποτάκι με τον… Μωυσή και τους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.