Προ των πυλών ο ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι και οι εκπλήξεις

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι και οι εκπλήξεις

Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα.

Για «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ. Με την ατάκα του αυτή ο Πρωθυπουργός ενίσχυσε τη φημολογία ότι επίκειται ανασχηματισμός το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο επίκεντρο θα βρεθεί η καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων που θα λάβει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης. Γι’ αυτό υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων κάποιων προσώπων και υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα πάρει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Μάλιστα ο οικονομολόγος θα τοποθετηθεί σε κρίσιμο πόστο σε οικονομικό υπουργείο.

Όπως όλα δείχνουν προς αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα είναι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Θέση στο υπουργείο Εργασίας θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να καταλάβει τελικώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Προς υπουργοποίηση φέρονται και οι Θόδωρος Ρουσσόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ εντός του κυβερνητικού σχήματος είναι πιθανόν να βρεθούν ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και η Άννα Καραμανλή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.