Αυτό την πρόδωσε: Το τεράστιο λάθος της δράστιδος που οδήγησε στη σύλληψή της

Η τηλεκάρτα «κλείδωσε» τη σύλληψή της.
Αυτό την πρόδωσε: Το τεράστιο λάθος της δράστιδος που οδήγησε στη σύλληψή της

Παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας και των ρεπορτάζ ανέφεραν το πολύ πιθανό σενάριο του επαγγελματικού χτυπήματος, αυτό τελικά δεν ίσχυε για την επίθεση με θειικό οξύ στην 33χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Η φερόμενη ως δράστις συνελήφθη έχοντας μάλιστα στην κατοικία της τα ρούχα και κάποια από τα σύνεργα μεταμφίεσης που χρησιμοποιήθηκαν και φαίνονται στα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από τις κάμερες που έχει συλλέξει η αστυνομία. Δεν ήταν όμως αυτά που οδήγησαν την αστυνομία στο σπίτι της βασικής μέχρι στιγμής υπόπτου.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ η δράστις φαινόταν σίγουρη ότι δεν μπορούσε να εντοπιστεί από την αστυνομία αφού δε χρησιμοποίησε κινητό για να κλείσει το ραντεβού με την εταιρεία ταξί που θα την μετέφερε. Πίστευε ότι με την τηλεκάρτα που πραγματοποίησε τις κλήσεις, τόσο τις πρόβες όσο και αυτή για το ραντεβού με το ταξί, ήταν ασφαλείς. Όμως αργότερα έκανε το μοιραίο λάθος.

Η φερόμενη ως δράστις δουλεύει ως γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο. Με την ίδια τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για την κλήση στην εταιρεία ταξί έκανε ένα ακόμα τηλέφωνο. Αυτήν την φορά στον εργάτη από το Μπαγκλαντές, που εκτελούσε κάποια εργασία στο δικηγορικό γραφείο που εργαζόταν.

Κάποια επόμενη στιγμή ξανακάλεσε τον εργάτη από το Μπαγκλαντές από το κινητό της. Ήταν αυτή η συσχέτιση των δύο κλήσεων που χρειαζόντουσαν οι αρχές για να διασταυρώσουν τα στοιχεία της και να οδηγηθούν στη διεύθυνσή της και τη σύλληψή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ