Τι συμβαίνει στη Β. Κορέα: Νοσοκομεία χτίζονται σε χρόνο ρεκόρ για… μηδενικά κρούσματα

Το μυστήριο λύθηκε: Δείτε πού βρίσκεται ο Κιμ την ώρα που όλοι τον θεωρούν νεκρό

H χώρα προετοιμάζεται για κάτι που αρνείται ότι συμβαίνει.

Η Β. Κορέα μάς απασχόλησε τους τελευταίους μήνες κυρίως για την υγεία του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος για εβδομάδες εξαφανιζόταν από τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις, με πολλά να είναι τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της πορείας της υγείας του.

Τις τελευταίες εβδομάδες αυτό που παρατηρούν οι δορυφόροι είναι να χτίζονται με ταχείς ρυθμούς κτήρια για υγειονομική χρήση, τα οποία όμως ήταν προγραμματισμένα να τελειώσουν το 2021. Το νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας θα παραδοθεί σε λίγες ημέρες καθώς είναι κατά 90% έτοιμο, πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμά του.

Ειδησεογραφικές πηγές από τη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα είναι χιλιάδες, ενώ υπάρχουν και πολλοί θάνατοι. Η επίσπευση της κατασκευής νοσοκομείων, υποστηρίζει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NK, έχει να κάνει με την έξαρση του covid-19 στη γειτονική της χώρα.

Από την πλευρά τους οι Βορειοκορεάτες συνεχίζουν να δίνουν εξωπραγματικά νούμερα καθώς αναφέρουν πως στην χώρα υπάρχουν 0 κρούσματα του ιού. Επιπροσθέτως στις αναφορές της Daily NK ότι δε δυο νοσοκομεία της Β. Κορέας υπήρξαν μαζικοί θάνατοι από κορωνοϊό, τα βορειοκορεατικά Μέσα απάντησαν πως οι αιτίες θανάτου ήταν διαφορετικές.

Σε ρεπορτάζ τους μάλιστα αναφέρουν ότι δε νοσοκομεία χτίστηκαν από τους εργάτες της χώρας τόσο γρήγορα για να αποδείξουν στους εχθρούς τους τι είναι ικανοί να καταφέρουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.