Στη μάχη για τον κορωνοϊό: Έτσι θα γνωρίζουμε σε ποια ΜΜΜ θα έχουν συνωστισμό

Στη μάχη για τον κορωνοϊό: Έτσι θα γνωρίζουμε σε ποια ΜΜΜ θα έχουν συνωστισμό

Όλα στην υπηρεσία της καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Μία νέα υπηρεσία, με διπλό ρόλο και πολύ χρήσιμη για την περίοδο της πανδημίας, έρχεται να προστεθεί στους χάρτες της Google διευκολύνοντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που μετακινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρώτος ρόλος την νέας υπηρεσίας είναι να ειδοποιεί για τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές που θα έχουν λόγω των περιορισμών για τον c0vid-10 όλα τα ταξιδιωτικά δρομολόγια, κάτι ιδιαίτερα αναγκαίο σε μία τουριστική περίοδο με προβλήματα ήδη στο θέμα των περιορισμών προς συγκεκριμένες χώρες, αεροδρόμια και λιμάνια.

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός ρόλος της νέας υπηρεσίας θα είναι να ενημερώνει για τον όγκο του κόσμου που έχει επιβιβαστεί και μετακινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με τη νέα αυτή υπηρεσία που θα προστεθεί στους Χάρτες της Google ο κάθε πολίτης μέσα από το smartphone του ή τον υπολογιστή του θα γνωρίζει ποια Μέσα έχουν συνωστισμό ανά πάσα στιγμή της ημέρας προγραμματίζοντας έτσι καλύτερα τις μετακινήσεις του.

Εκτός των βασικών αυτών υπηρεσιών θα προστεθούν λειτουργίες με πληροφόρηση για τα σημεία ελέγχου για τον κορωνοϊό και σε κάποιες χώρες για τους περιορισμούς διέλευσης εθνικών συνόρων.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ramesh Nagarajan, Product Management Director της Google Maps, οι πρώτες χώρες που θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτές τις νέες υπηρεσίες της εφαρμογής θα είναι οι Αργεντινή, Βέλγιο, Ολλλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ισπανία, Μεξικό, Κολομβία, Ταϊλάνδη, ΗΠΑ, Ινδία και Γαλλίας. Σιγά σιγά θα προστεθούν και updates για τις άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.