Αυτές οι χώρες έχουν πιο καθαρά νερά ακόμα και από την Ελλάδα

Στις πέντε πιο καθαρές τα γαλανά νερά της Ελλάδας.
Αυτές οι χώρες έχουν πιο καθαρά νερά ακόμα και από την Ελλάδα

Πάνω από 22.000 ευρωπαϊκές περιοχές ερεύνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος καταλήγοντας ότι το 84,6% των περιοχών αυτών είχε εξαιρετική ποιότητα νερού. Μέσα στις χώρες που ερευνήθηκαν ήταν και η Ελλάδα που μπήκε στον συναγωνισμό με άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από 3 μήνες lockdown οι Ευρωπαίοι πολίτες θα ψάξουν τα πιο καθαρά νερά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και η Ελλάδα κατάφερε να μπει στις 5 πρώτες χώρες με τα πιο ποιοτικά νερά για κολύμβηση με ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό στις περιοχές της που ελέγχθηκαν.

Η Ελλάδα πέτυχε να έχει ποιοτικά νερά για κολύμβηση στο 95,7% των περιοχών της που ερευνήθηκαν. Από πάνω της βρέθηκαν μόνο η Μάλτα με 97,7%, η Αυστρία με 98,5% και στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος με το σχεδόν απόλυτο 99,1% των περιοχών που ελέγθηκαν να έχουν ποιοτικό και καθαρό νερό για κολύμβηση. Στην πέμπτη θέση, πολύ κοντά στην Ελλάδα, με 95,6% βρέθηκε η Κροατία.

Η μόνη χώρα ευρωπαϊκά που τα νερά της ήταν ποιοτικά στους ελέγχους, σε ποστοστό μικρότερο από το 50%,  είναι η Πολωνία που βρέθηκε στην τελευταία θέση με μόλις 21,6%.

Οι παράκτιες περιοχές είχαν καλύτερης ποιότητας νερά, σε σχέση με αυτά της ενδοχώρας (λίμνες, ποτάμια) και η γενική εικόνα δείχνει τη Μεσόγειο να κυριαρχεί σε σχέση με αρκετές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Αυτές οι χώρες έχουν πιο καθαρά νερά ακόμα και από την Ελλάδα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ