Νέο παραλήρημα Τραμπ: Κατηγορεί την Κίνα ότι επίτηδες δε σταμάτησε την πανδημία

Νέο παραλήρημα Τραμπ: Κατηγορεί την Κίνα ότι επίτηδες δε σταμάτησε την πανδημία

Ο Τραμπ συνεχίζει να προκαλεί.

Aκόμα μία επίθεση προς την Κίνα έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, παρότι αυτήν την περίοδο θα έπρεπε να τον απασχολούν περισσότερο τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, με τις ταραχές και το ξεσηκωμένο πλήθος να μεγαλώνει σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής και να φτάνει μέχρι τις πύλες του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή αναφέρθηκε στην εμπορική συμφωνία που είχαν κλείσει οι ΗΠΑ με την Κίνα στις αρχές του έτους και δήλωσε ότι πλέον τη βλέπει με διαφορετικό μάτι. Ο ίδιος τόνισε πως πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στις υπογραφές ξέσπασε η πανδημία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε ανοιχτά την Κίνα ότι δεν έκανε ότι έπρεπε για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού έξω από την χώρα της, όπως έπραξε για τα μέτρα εντός της χώρας.

Αναρωτήθηκε δημόσια πώς γίνεται η Κίνα να κατάφερε ο κορωνοϊός να μην ξεφύγει από την Γιουχάν και να φτάσει στο Πεκίνο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας, ενώ αντίθετα έφτασε στην Αμερική και την Ευρώπη πολύ εύκολα.

«Ένα δώρο από την Κίνα – ένα πολύ κακό δώρο» ήταν ο χαρακτηρισμός που έδωσε για τον covid-19 ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ όταν έφτασε στα ερωτήματα για τον οικονομικό ανταγωνισμό των δύο χωρών απάντησε με σιγουριά ότι όταν η πανδημία του κορωνοϊού τελειώσει, οι ΗΠΑ θα ξαναγίνουν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.