Η σωτηρία από τον κορωνοϊό; Ο Μάιος ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών

Η σωτηρία από τον κορωνοϊό; Ο Μάιος ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες του μήνα για τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν ο Μάϊος του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Κοπέρνικος, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κληματική αλλαγή του πλανήτη, με σταθερή άνοδο ειδικά στις θερμοκρασίες των πόλων.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Κοπέρνικου η θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον φετινό Μάιο είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε αρχεία και οι πιο υψηλές για αυτόν τον μήνα τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Μάιος του 2020 είχε θερμοκρασίες κατά 0,63 °C μεγαλύτερες από τον μέσο όρο του μήνα των τελευταίων 40 ετών, ξεπερνώντας ακόμα και τον Μάιο του 2016 το οποίο είχε το φαινόμενο El Ninho.

To 2019 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ ενώ μόνο στο διάστημα Ιούνιος 2019-Μάιος 2020 ήταν το πιο ζεστό δωδεκάμηνο που έχει μετρηθεί στα χρόνια που μελετούνται από την υπηρεσία.

Ενδεικτική της μεγάλης αύξησης της θερμοκρασίας μέσα στον Μάιο είναι η περιοχή της Σιβηρίας στην οποία υπήρξαν καταγραφές για αύξηση ως και 10° C.

Η επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης των περισσότερων χωρών έγινε μέσα στον Μήνα Μάιο και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι αφού εκτός των αυστηρών μέτρων, οι υψηλές θερμοκρασίες συντέλεσαν στη μικρότερη εξάπλωση του ιού, ο οποίος δείχνει να μην είναι ανθεκτικός για πολλές ώρες σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.