Ο Ερντογάν επιμένει για την Αγιά Σοφιά

Ο Ερντογάν συνέλαβε το μισό υπουργείο Εξωτερικών του

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τόυρκος πρόεδρος.

Συνεχίζει τα… παιχνίδια με την Αγιά Σοφιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει η εκκλησία – σύμβολο να γίνει τζαμί και όπως όλα δείχνουν δε θα σταματήσει μέχρι η επιθυμία του να γίνει πράξη.

Κάπως έτσι μόνο τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή να αλλάξει το καθεστώς στην Αγιά Σοφιά και από Μουσείο να γίνει τζαμί.

«Στην Αγία Σοφία μπορεί να γίνεται κανονικά και και η προσευχή, όπως μπορεί να διαβάζεται και το κοράνι. Το έθνος μας θα πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτό. Η Αγία Σοφία ως τζαμί να μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες. Όπως στο τζαμί Σουλτάν Αχμέτ (σ.σ. το Μπλε Τζαμί). Απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Κάντε μία έρευνα για την Αγία Σοφία, εξετάστε το και μιλάμε», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε στελέχη του κόμματός του.

Ο Ερντογάν φέρεται επίσης να είπε ότι «η ανάγνωση του κορανίου ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη». Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στο σόου που έστησε την ημέρα της επετείου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου.

«Ψάξτε το καλά, μη βιάζεστε. Να κάνετε αναλυτική έρευνα. Να την εξετάσουμε και να την συζητήσουμε. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αναλυτικοί», είπε σύμφωνα με τη Χουριέτ ο Ερντογάν που θέλει όλα να γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.