Το μεγάλο στοίχημα της διαχείρισης των «εισαγόμενων» κρουσμάτων

Έτσι θα γίνονται πλέον οι πτήσεις: Οι οδηγίες για τα ταξίδια

Η διαχείρισης της πτήσης από το Κατάρ αποτελεί οδηγό.

Ακόμη 19 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης. Από αυτά, τα 12 βρέθηκαν από πτήση που επέστρεψε από το Κατάρ με την πλειοψηφία να είναι ξένοι υπήκοοι.

Ο αριθμός σαφώς και δεν είναι ανησυχητικός αν και πολλαπλάσιος από τα μονοψήφια νούμερα που ανακοινώνονταν τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο οι Αρχές παραμένουν καθησυχαστικές. Ήδη οι επιβάτες τέθηκαν σε καραντίνα, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Ακόμη σταμάτησαν οι πτήσεις από και προς το Κατάρ για τις επόμενες 15 ημέρες. Η περίπτωση της πτήσης από το Κατάρ αποτελεί κατά κάποιον τρόπο «πρόβα» για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Τότε ξεκινά η τουριστική περίοδος όπως σημείωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί χιλιάδες τουρίστες αφού θεωρείται ασφαλής προορισμός την περίοδο του κορωνοϊού, λόγω της αντιμετώπισής στο θέμα το φονικού ιού.

Στα θετικά είναι ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει βγει από το lockdown, ο δείκτης μεταδοτικότητας (R0) παραμένει στο 0,33. Στόχος είναι φυσικά να παραμείνει σε τόσο χαμηλά επίπεδα ενώ θα χτυπήσει «καμπανάκι» αν φτάσει κοντά στη μονάδα.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για επτά ημέρες ως στενές «υψηλού» και «χαμηλού» κινδύνου επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του επταημέρου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.