«Πόλεμος» Faceobook – Τwitter για τα ποστ Τραμπ

«Πόλεμος» Faceobook - Τwitter για τα ποστ Τραμπ

Παίρνουν θέση υπέρ του Twitter στελέχη του Facebook.

Η στάση των δύο μεγαλύτερων πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook και του Twitter, ήταν εντελώς διαφορετική στα τελευταία ποστ που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από λευκούς αστυνομικούς και τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που έφερε η αντιμετώπιση των δραστών στην αφροαμερικάνικη κοινότητα και όχι μόνο.

Το Twitter αποφάσισε να βάλει ειδική ένδειξη σε tweet του Αμερικάνου προέδρου το οποίο προέτρεπαι σε βία κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες του μέσου, τους οποίους αποδέχονται όλοι οι χρήστες του. Κάτι τέτοιο δεν έκανε το Facebook με τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ να υιοθετεί ουδέτερη στάση και να προχωράει την Κυριακή 31 Μαΐου σε δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομάδες που εργάζονται υπέρ της φυλετικής δικαιοσύνης.

Αυτή η στάση του μεγιστάνα των social media έχει φέρει σωρεία αντιδράσεων από στελέχη που εργάζονται για το Facebook και βλέπουν ότι η εποχή και η ευκαιρία για να σταθούν δίπλα στην καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων δε χωρά ουδετερότητες.

Μιλώντας σε μεγάλα Μέσα, όπως ο Guardian και οι New York Times, ο Andrew Crow, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των βιντεοκλήσεων του Facebook, o Ryan Freitas, διευθυντής σχεδιασμού της ροής ειδήσεων του Facebook, o Jason Stirman, επίσης στέλεχος της πλατφόρμας, πήραν ανοιχτά θέση κατά του ιδιοκτήτη και δημιουργού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι δήλωσαν ότι διαφωνούν κάθετα με την απόφαση του Μαρκ Ζούκενμπεργκ για ουδετερότητα και την άρνησή του να χαρακτηρίσει ποστ του Προέδρου Τραμπ τα οποία υποκινούν σε βία. Τα στελέχη δήλωσαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν να αλλάξουν γνώμη στο εν δυνάμει αφεντικό τους καθώς όπως δήλωσαν δεν υπάρχει ουδετερότητα στην υποκίνηση βίας και τον ρατσισμό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.