Ντόναλντ, «χάσαμε»…

Χρυσά Βατόμουρα 2019: Σάρωσαν «Σέρλοκ Χολμς» και Τραμπ!

Άραγε, έχει πιο κάτω;

Είναι μονίμως στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες- δυστυχώς για τον ίδιο (και τους ψηφοφόρους του, που τον «τοποθέτησαν» στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) για μια σειρά από αρνητικά γεγονότα: ο… ανύπαρκτος τρόπος που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού και τα όσα συμβαίνουν στην Μινεσότα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον έχουν φέρει στο επίκεντρο, με τις επιθέσεις προς το πρόσωπό του να είναι συνεχείς.

Ο λόγος για τον Ντόναλτν Τραμπ, ο οποίος αφού αναλώθηκε σε ρεσιτάλ ακατάσχετης… μπουρδολογίας για τον Covid-19, παίρνοντας στο λαιμό του μια ολόκληρη χώρα που μετρά αναρίθμητες πληγές ακόμα και σήμερα, δείχνει ανίκανος να διαχειριστεί και την τεράστια κρίση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Φλόιντ.

Όπως μετέδωσε στο δελτίο του OPEN ο Μιχάλης Ιγνατίου (δημοσιογράφος που ξέρει όσο κανείς, ενδεχομένως, τα όσα γίνονται στην Αμερική): «Από την Πέμπτη ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας να του αναλύσουν τις επιλογές και τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στην Μινεσότα. Όταν ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ ζητάει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, ή να το θέσω διαφορετικά, ο πρόεδρος νομίζει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Γι αυτό και ζητάει την επέμβαση του στρατού. Συνήθως το κάνει για πόλεμο με ξένη χώρα, ή για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων. Η συγκεκριμένη είδηση είναι θλιβερή».

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην συγκεκριμένη πολιτεία υπήρξαν δύο νεκροί και δεκάδες ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ πλάι σε εκείνους που διαμαρτύρονται για τον αδόκητο χαμό του Φλόιντ, υπάρχει και μια εξίσου ενεργή ακροδεξιά πτέρυγα που δε διστάζει να… καταθέσει τις δικές της απόψεις επί του ζητήματος.

Και στη μέση φιγουράρει ο Τραμπ, ένας πρόεδρος που εμφανώς πια έχει «χάσει την μπάλα» και παλεύει με την γνωστή του ρητορική να πείσει τους πάντες πως έξω έχει λιακάδα, την στιγμή που ρίχνει καρέκλες.

Όλ’ αυτά, μην ξεχνάμε, σε χρονιά εκλογών στις ΗΠΑ…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.