Σαν ταινία τρόμου: Μαϊμούδες στην Ινδία κλέβουν από εργαστήριο αίμα με κορωνοϊό

Σαν ταινία τρόμου: Μαϊμούδες στην Ινδία κλέβουν από εργαστήριο αίμα με κορωνοϊό

Η υπόθεση θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο.

Μία ομάδα μαϊμούδων στην Ινδία επιτέθηκε σε υγειονομικό υπάλληλο και του έκλεψε δείγματα αίματος από ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό δήλωσαν οι αρχές της Lucknow την Παρασκευή.

Η εππίθεση έγινε αυτήν την εβδομάδα όταν ένας τεχνικός των εργαστηρίων περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη ενός ιατρικού πανεπιστημίου, 460 χιλιόμετρα βόρεια του Lucknow, όπως αναφέρει το Reuters.

«Οι μαϊμούδες έκλεψαν τα δείγματα τεσσάρων ασθενών με covid-19 και εξαφανίστηκαν. Οι ασθενείς βρισκόντουσαν ακόμα σε θεραπεία και αναγκαστήκαμε να ξαναπάρουμε δείγματα», δήλωσε καθηγητής Γκαργκ του πανεπιστημίου.

Οι αρχές δεν είναι σίγουρες αν οι μαϊμούδες έχυσαν τα δείγματα αλλά οι άνθρωποι που ζουν στις περιοχές γύρω από την πανεπιστημιούπολη φοβούνται ότι ο ιός που κουβαλούσαν οι μαϊμούδες ίσως διαχυθεί σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γκαργκ ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος αν οι μαΐμούδες μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό αν έρθουν σε επαφή με το μολυσμένο αίμα,  αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα πρωτεύοντα μπορούν να γίνουν φορείς της μόλυνσης.

,ε την Ινδία να έχει 165.799 κρούσματα του ιού και 4.706 θανάτους μία διάχυση των μολυσμένων δειγμάτων ακόμα και στο υδροφόρο ορίζοντα των γειτονικών περιοχών θα προκαλούσε πανικό στους κατοίκους.

Οι επιθέσεις των μαΐμούδων σε ανθρώπους στην Ινδία συνεχίζονται, άλλο ένα αποτέλεσμα της αλόγιστης καταστροφής του περιβάλλοντός τους που τους κάνει να μετακινούνται προς κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.