Νέος τρόμος: Ανοιξε τα σύνορά της και βρέθηκαν τα πρώτα ξένα κρούσματα

Νέος τρόμος: Ανοιξε τα σύνορά της και βρέθηκαν τα πρώτα ξένα κρούσματα

Η Ισπανία μπροστά σε νέο δίλημμα.

Πάνω από 27.000 θανάτους και σχεδόν 238.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού είναι ως τώρα ο θλιβερός απολογισμός στην Ισπανία με τη χώρα να ανοίγει τα σύνορά της μετά τον Μάρτιο για πρώτη φορά.

Από τις 14 Μαρτίου η χώρα έχει μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αυστηρούς ελέγχους, παρόλα αυτά δύο νέα κρούσματα τουριστών με covid-19 εμφανίστηκαν στην τουριστική πόλη της Βαλένθια, με την κυβέρνηση να βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο.

Η Βαλένθια όπως και άλλες τουριστικές περιοχές της Ισπανίας θα μεταβούν στη φάση 2 διαδικασίας χαλάρωσης από τη Δευτέρα, με άλλα δύο στάδια να απομένουν μέχρι την τελική χαλάρωση. Στην φάση δύο θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως και 15 ατόμων.

Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμα χαλάρωση αυτά τα δύο κρούσματα κατάφεραν και βρέθηκαν στο τουριστικό θέρετρο ταξιδεύοντας από τις ΗΠΑ. Πιθανότατα δεν μπήκαν στην πόλη απευθείας με αεροπλάνο αλλά ταξίδεψαν από την Αμερική αεροπορικώς για άλλη περιοχή και έφτασαν στη Βαλένθια οδικώς.

Ο τρόμος νέας έξαρσης και διασποράς του ιού από τους τουρίστες κάνει την εμφάνισή του στη χώρα με την κυβέρνηση να διαβουλεύεται με τα αντιπολιτευόμενα κόμματα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της χώρας και για μετά τις 7 Ιουνίου. Η απόφαση πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο και αν εγκριθεί η Ισπανία θα παραμείνει στα πολύ σκληρά μέτρα που έχει πάρει τους τελευταίους διόμιση μήνες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.