Μεγάλες απουσίες χωρών με εκατομμύρια τουρίστες από τη λευκή λίστα της Ελλάδας

Μεγάλες απουσίες χωρών με εκατομμύρια τουρίστες από τη λευκή λίστα της Ελλάδας
Ποιο το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.

Έτοιμη είναι η λευκή λίστα των 29 χωρών οι οποίες θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα μετά από μελέτη των επιδημιολογικών καμπυλών όλων των χωρών με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού που έλαβε υπόψιν την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και την εισήγηση της ελληνικής Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Η λίστα περιλαμβάνει αλφαβητικά τις παρακάτω χώρες:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Όπως βλέπουμε από τη λίστα απουσιάζουν χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Σουηδία, χώρες που στέλνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα αθροιστικά.

Η λευκή λίστα των 29 χωρών αφορά τις πρώτες χώρες που θα στείλουν τουρίστες μετά τις 15 Ιουνίου. Η λίστα αυτή θα διευρυνθεί μετά από νέα μελέτη των επιδημιολογικών προφίλ των χωρών στις αρχές Ιουλίου.

Η Ελλάδα ελπίζει να καλύψει μέρος του τουριστικού δυναμικού που χάνει από τις χώρες αυτές ούσα σε καλύτερη θέση από τις «ανταγωνίστριές» στη Μεσόγειο. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός αερομεταφορών έβαλε στη μαύρη λίστα του πολλά αεροδρόμια από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, ενώ στην ίδια απαγορευμένη λίστα είναι πλέον όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version