Θα έρθει η λύση από τον Πούτιν; Όχι ένα αλλά οκτώ εμβόλια για τον κορωνοϊό παρουσίασε η Ρωσία

Θα έρθει η λύση από τον Πούτιν; Όχι ένα αλλά οκτώ εμβόλια για τον κορωνοϊό παρουσίασε η Ρωσία

Οι Ρώσοι επιστήμονες έτοιμοι να συνεργαστούν με τον ΠΟΥ.

Eνω η παγκόσμια ιατροφαρμακευτική κοινότητα βρίσκεται σε έναν ανταγωνισμό για να έχει έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις προβλέψεις για τις δοκιμές και την διάθεσή του στο ευρύ κοινό να μην είναι αισιόδοξες για λιγότερο από ένα έτος, η Ρωσία δίνει τη δική της απάντηση.

Η χώρα με μόλις 18 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού παρουσίασε όχι ένα αλλά οκτώ νέα εμβόλια στον ΠΟΥ. Τα εμβόλια δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας.

Η Μελίτα Βουίνοβιτς, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν κατοχυρώσει επίσημα οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του κορωνοϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να είναι έτοιμος να συνεργαστεί απευθείας με τους Ρώσους επιστήμονες.

Αυτό θα σημαίνει ότι θα παρακαμφθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε δηλώσεις του ζητούσε από τις επιστημονικές ομάδες των Ρώσων να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα όλων των σκευασμάτων που σχετίζονται με την καταπολέμηση του covid-19;

Τα Ρωσικά MME αναφέρουν ότι είναι πάνω από 8 τα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί σε ρωσικά εργαστήρια, δεν υπάρχουν ακόμα όμως επίσημες ανακοινώσεις για δοκιμές σε ανθρώπους παρά μόνο η κατοχύρωσή τους στον ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.