Επίθεση με βιτριόλι: Η υπεσύγχρονη τεχνολογία της αστυνομίας και το λάθος της δράστιδος

Επίθεση με βιτριόλι: Η υπεσύγχρονη τεχνολογία της αστυνομίας και το λάθος της δράστιδος

Σε τι ελπίζουν οι αρχές.

Η κατάθεση που έδωσε χτες Τρίτη 26 Μαΐου το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, δε βοήθησε ιδιαίτερα τις αρχές. Οι πρώτες έρευνες σε 3 πιθανές υπόπτους επίσης έφτασαν σε αδιέξοδο καθώς οι τρεις γυναίκες είχαν άλλοθι, η μία εκ των οποίων μάλιστα ήταν στο εξωτερικό.

Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι μπορούν να έχουν κάποια πρώτα στοιχεία, πέρα από τη γενική περιγραφή της ηλικίας της δράστιδος, γιατί η ίδια έκανε ένα λάθος, παρότι ήταν αρκετά οργανωμένη στο πώς θα κρύψει το πρόσωπό της.

Η δράστις φορούσε χειρουργική μάσκα και σκούφο όμως δεν κατάφερε να κρύψει το αυτοκίνητο με το οποίο μετέβη στο σημείο της επίθεσης. Το άτομο που οδηγούσε το όχημα έχει ήδη καταθέσει στις αρχές ότι δε γνώριζε τις προθέσεις της δράστιδος όμως παραμένει μάρτυρας των σωματικών χαρακτηριστικών της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης οι κάμερες που κατέγραψαν την εικόνα της δράστιδος δεν έδειξαν κάποιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό όμως το υλικό θα μεταφερθεί στην αστυνομία η οποία έχει υπερσύγχρονα μηχανήματα βελτίωσης της ανάλυσης της εικόνας.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν με την ανάλυση της εικόνας να υπάρξει έστω και ένα στοιχείο του προσώπου που θα κάνει την Ιωάννα να την αναγνωρίσει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.