Άσχημα νέα: Αποσύρει το «σωτήριο» και πολυδιαφημισμένο φάρμακο ο ΠΟΥ

Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν' ακούσουμε

Φρούδες οι ελπίδες.

Άσχημα τα νέα για ένα από τα πρώτα φάρμακα που ξεκίνησαν να δοκιμάζονται από την αρχή της πανδημίας και είχαν γεμίσει ελπίδες σε επιστήμονες και κόσμο μετά από τις πρώτες ενθαρρυντικές δοκιμές.

Η περίφημη χλωροκίνη, το φάρμακο στο οποίο είχε αναφερθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε μία από τις ενημερώσεις του στην καρδιά της καραντίνας, το οποίο χρησιμοποιείτο για την ελονοσία, είχε γεμίσει ελπίδες την επιστημονική κοινότητα.

Μάλιστα επειδή η είδηση ήταν παγκόσμια, τα ράφια των φαρμακείων είχαν αδειάσει από χλωροκίνη λόγω της αγωνίας του κόσμου να την προμηθευτεί, με τους ασθενείς που τη χρειάζονταν πραγματικά να δυσκολεύονται να την βρουν.

Την Παρασκευή όμως σε δημοσίευση στο The Lancet κρίθηκε αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε  ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους μία δοκιμή της κλινική δοκιμή της υδροξυχλωροκίνης ανεστάλη από τον ΠΟΥ.

Τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής, ενώ το τμήμα δοκιμών της υδροξυχλωροκίνη αποφασίστηκε από διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε να παύσει προσωρινά τις δοκιμές του σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.