«Λελογισμένος» αντιπερισπασμός: Είναι αυτός ο στόχος του Ερντογάν με τα όσα κάνει στον Έβρο;

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Περίεργα πράγματα...

Είναι από το απόγευμα της Παρασκευής (22/5) και πάλι το ζήτημα που απασχολεί τους πάντες. Εκείνο που συζητείται εντόνως (παρά το γεγονός πως δεν έτυχε της προβολής που έπρεπε από τα εγχώρια ΜΜΕ) τόσο στην αποδώ, όσο και στην… από κει πλευρά του Έβρου: στρατεύματα της Τουρκίας έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες σε ελληνικό έδαφος στον νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες 35 άτομα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας βρίσκονται εκεί, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως έχουν υψώσει και μια τουρκική σημαία στο χώρο.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως για ακόμα μία φορά η γειτονική χώρα προκαλεί- έστω κι αν δεχτούμε πως μπορεί να υπάρχει κάποιος «λάθος» ή «παρερμηνεία» (αν και η ιστορία έχει δείξει πως αυτό σπανίως συμβαίνει)-, μπαίνοντας σ’ ελληνικό κομμάτι γης.

Μην ξεχνάμε πως πριν ξεσπάσει η πανδημία οι Τούρκοι πάλι δημιουργούσαν θέμα στα σύνορα, σχεδόν… ικετεύοντας για ένα θερμό επεισόδιο. Το όλο ζήτημα τότε διεκόπη εξαιτίας του κορωνοϊού, όμως πλέον ο Σουλτάνος «ξαναχτυπά».

Το μεγάλο ερώτημα εν προκειμένω, όμως, είναι τι θέλει να επιτύχει ο Ερντογάν αυτή τη φορά. Ακούγεται εντόνως- και, ως ενός σημείου, μοιάζει λογική εξήγηση- πως ο ισχυρός άνδρας της γειτονικής χώρας θέλει να στρέψει γι’ ακόμα μία φορά την προσοχή του λαού του σε κάτι άλλο, ούτως ώστε να ξεχαστεί το γεγονός πως χειρίστηκε κάκιστα το ζήτημα με τον Covid-19, αλλά και να «κουκουλώσει» την πρωτοφανή κατρακύλα της τουρκικής λίρας και την πτώση της οικονομίας γενικότερα εντός των τειχών.

Ισχύει, άραγε, αυτή η θεωρία; Ενδεχομένως ναι.

Ειδάλλως δύο τινά υπάρχουν: ή πράγματι έχει γίνει λάθος των στρατιωτικών ή σύντομα θα αναζωπυρωθεί το μέτωπο της αντιπαράθεσης χωρίς κανείς να ξέρει πού θα καταλήξουμε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.