Άσχημα νέα για τον Έλληνα ιδρυτή της EasyJet

Άσχημα νέα για τον Έλληνα ιδρυτή της EasyJet

H απόφαση της συνέλευσης και ο κίνδυνος για τη ρευστότητα της εταιρείας.

Στις 10 το πρωί, ώρα Λονδίνου, είχε καλεστεί από τον ιδρυτή της εταιρείας χαμηλού κόστους πτήσεων, Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, Γενική Συνέλευση μετόχων της εταιρείας για να ψηφίσει και να αποφασίσει αν θα εκδιωχθούν τα 4 μέλη του Δ.Σ.

Ο ιδρυτής της εταιρείας είναι απέναντι στις αποφάσεις των μάνατζερ και των οικονομικών διευθυντών εδώ και 15 χρόνια με τελευταία του αντίθεση να έχει ως στόχο την αγορά-επένδυση περισσότερων από 100 αεροσκαφών Airbus SE A320neo συνολικού κόστους 4,6 δισεκατομμυρίων στερλινών (5,6 δισ. δολαρίων).

Αν δεν ακυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕasyJet τον Αύγουστο του 2020 ή ακόμη και νωρίτερα, η εταιρεία θα μείνει χωρίς ρευστότητα είχε δηλώσει ο Στέλιος Χατζηιώαννου, προσφέροντας 5.000.000 στερλίνες σε όποιον πληροφοριοδότη παρέχει στοιχεία ικανά να ακυρώσουν την παραγγελία.

Δυστυχώς για την οικογένεια του ιδρυτή της εταιρείας, η οποία αυτή τη στιγμή ελέγχει μόνο το 1/3 της εταιρείας, η απόφαση της συνέλευσης ήταν αρνητική σε όσα ζήτησε. Κανένα από τα 4 μεγάλα στελέχη του Δ.Σ. δεν απομακρύνθηκαν.

Στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι στόχος του ιδρυτή της εταιρείας ήταν να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας και του Δ.Σ. και ότι η παραγγελία έχει ήδη αναθεωρηθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.