Κατέρρευσε η ανοσία της αγέλης: Θύματα οι αβοήθητοι ηλικιωμένοι

Κατέρρευσε η ανοσία της αγέλης: Θύματα οι αβοήθητοι ηλικιωμένοι

Τραγικός ο απολογισμός στους ηλικιωμένους των γηροκομείων.

Η Σουηδία πειραματίστηκε, πήρε ένα τεράστιο ρίσκο και όπως φαίνεται μετά από 3 μήνες απέτυχε παταγωδώς.

Η απόφαση της κυβέρνησης και των υγειονομικών της συμβούλων να επιλέξει τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης χωρίς να πάρει ιδιαίτερα μέτρα, χωρίς να κλείσει τα σύνορά της, τα σχολεία και τα εμπορικά καταστήματα την έφτασε σε ένα σημείο να αγνοεί τελείως τις ζωές των ηλικιωμένων της χώρας. Ιδιαίτερα όσους ζουν σε γηροκομεία.

Σε ρεπορτάζ του BBC σε γηροκομεία, συγγενείς των θυμάτων μιλούν πως οι γονείς τους πέθαναν αβοήθητοι, χωρίς καν να εξεταστούν για κορωνοϊό, με απλές ενέσεις μορφίνης, χωρίς οξυγόνο και μεταφορά τους στα νοσοκομεία.

Μπορεί η οικονομία της χώρας να άντεξε αλλά αυτό είχε τραγικό αντίκτυπο σε έναν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων που όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας τους έβλεπαν να πεθαίνουν από ασφυξία χωρίς να τους επιτρέπεται να μεταφέρουν τους ασθενείς σε νοσοκομεία.

«Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, τους πιο ηλικιωμένους, παρά τις καλές μας προθέσεις» παραδέχεται κυνικά ο πρωθυπουργός της χώρας Στεφάν Λεβέν και με το 49% περίπου των 3698 θυμάτων να προέρχεται από ηλικιωμένους των οίκων ευγηρίας είναι ο τραγικός απολογισμός μέχρι τις 14 Μαΐου.

Η στρατηγική της χώρας κράτησε την οικονομία της άθικτη αλλά ήταν μία απόφαση που είχε εξαρχής καταδικάσει τους ηλικιωμένους των γηροκομείων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.