Δεν χρειάζεται εμβολιο: Η επαναστατική πρόταση της χώρας που βάζει τέλος στον κορωνοιο

Εξίσου σοβαρό με τα υπόλοιπα: Το σύμπτωμα του κορωνοϊού που πολλοί αγνοούν

Θα έρθει το τέλος του covid με τη νέου είδους θεραπεία;

Μπορεί πάνω από 100 εργαστήρια σε παγκόσμια κλίμακα να ανταγωνίζονται για το ποιο θα ανακαλύψει πρώτο το εμβόλιο για τον covid 10, φαίνεται όμως ότι ένα από αυτά ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στη θεραπεία χωρίς καν εμβόλιο.

Ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα και ίσως είναι η ίδια χώρα που θα δώσει τη λύση. Ένα φάρμακο που βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Beida) ξεκίνησε ως επιταχυντής στην θεραπεία των ασθενών, αλλά όπως πιστεύει η ερευνητική ομάδα του θα δίνει προσωρινή ανοσία απέναντι στην Covid-19.

Ο Synney Xie διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Αιχμής στην Γενετική του Beida εξήγησε ότι ότι η θεραπεία δοκιμάστηκε και είναι αποτελεσματική στα ποντίκια. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η θεραπεία μπορεί να είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος του έτους γιατί λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.

«Είμαστε ειδικευμένοι στην μέθοδο της αλληλούχισης μεμονωμένου κυττάρου, όχι ανοσολόγοι ούτε ιολόγοι», εξηγεί ο καθηγητής μιλώντας για δημιουργία αντισώματος. Αντισώματα από 60 αποθεραπευμένους ασθενείς χορηγήθηκαν σε τρωκτικά. Σε 5 ημέρες είχε διαιρεθεί 2500 φορές το ιικό φορτίο τους.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η θεραπεία με αντισώματα μπορεί να φέρει το τέλος στον κορωνοϊός χωρίς να χρειαστεί καν να περιμένουμε την ανακάλυψη και τις δοκιμές των εμβολίων που μπορεί να καθυστερήσουν ως και 18 μήνες. Οι δοκιμές της θεραπείας θα γίνουν στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.