Πέρασε και στα ζώα: Γάτες και σκύλοι μολύνθηκαν από κορωνοϊό από τα αφεντικά τους

Πέρασε και στα ζώα: Γάτες και σκύλοι μολύνθηκαν από κορωνοϊό από τα αφεντικά τους

Tι μπορεί να προκαλέσει η εξέλιξη αυτή.

Ένα φαινόμενο που δεν είχε παρατηρηθεί ως σήμερα στην Ευρώπη, υπάρχαν μόνο μαρτυρίες στην Κίνα τους πρώτους μήνες της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επιβεβαιώθηκε σήμερα στην Ολλανδία.

Όπως μετέδωσε το κανάλι RL, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου υγείας της χώρας, 4 οικόσιτα ζώα μολύνθηκαν από τον covid-19. Πιο συγκεκριμένα ένας σκύλος και τρεις γάτες προσβλήθηκαν από τον ιό της πανδημίας.

Η υπουργός Κάρολα Σχάουτεν ανέφερε ότι όλα αυτά τα ζώα μολύνθηκαν κατά πάσα πιθανότητα από τους ιδιοκτήτες τους ανοίγοντας μία κουβέντα που όλοι πίστευαν ότι είχε κλείσει όλους αυτούς τους μήνες.

«Επομένως, εάν είστε άρρωστοι, μην αγκαλιάζετε τη γάτα ή τον σκύλο σας», ανέφερε η υπουργός. Περιπτώσεις αντίστοιχες υπήρχαν στις ΗΠΑ και όλοι οι γιατροί εξηγούν ότι ο ιός μεταδίδεται και προσκολλάται στην ίδια πρωτεΐνη τόσο στον άνθρωπο όσο και στα άλλα θηλαστικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθησυχάζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα ζώα μπορεί να μεταφέρουν τον ιό στους ανθρώπους. Οι επιστήμονες δείχνουν να συμφωνούν ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες ένας άνθρωπος να κολλήσει τον ιό στα ζώα συντροφιάς του παρά το αντίθετο.

Αμερικανοί επιστήμονες δημοσίευσαν έρευνα που δείχνει ότι οι γάτες μπορούν να μεταφέρουν αθόρυβα και χωρίς συμπτώματα το ιό στο είδος τους, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι μπορούν να το μεταφέρουν στον άνθρωπο.

Παρόλα αυτά επισημαίνουν ότι αν ένας ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα καλό θα ήταν να μένει μακριά και από τα κατοικίδιά του καθώς σε μία περίπτωση τίγρης, το άγριο θηλαστικό, δεν ήταν ασυμπτωματικό όπως οι κατοικίδιες γάτες, αλλά όταν μολύνθηκε με κορωνοϊό είχε συμπτώματα ξηρού βήχα και υψηλής θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.