Τέλος της καριέρας τους αν κολλήσουν κορωνοϊό: Ο κίνδυνος για τον παγκόσμιο αθλητισμό

Τέλος της καριέρας τους αν κολλήσουν κορωνοϊό: Ο κίνδυνος για τον παγκόσμιο αθλητισμό

Με αφορμή την επιστροφή της Budesliga, Γερμανός καθηγητής προειδοποιεί.

Πολλά πρωταθλήματα ετοιμάζονται να επιστρέψουν και χιλιάδες αθλητές ετοιμάζονται εν μέσω πανδημίας και χωρίς εμβόλιο ακόμα να ξαναβρεθούν χωρίς κοινό στους αγωνιστικούς χώρους.

Ένα από τα σπουδαιότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που θα ξαναξεκινήσει με νέους κανόνες ασφαλείας είναι και αυτό της Budesliga, με ελάχιστους δημοσιογράφους να έχουν δικαίωμα να μπουν στα γήπεδα και τεστ να πραγματοποιούνται πριν από κάθε ματς.

Μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και παρόλα τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας ο καθηγητής Βίλεμ Μπλοκ, από το Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο καθηγητής προειδοποιεί στις δηλώσεις του που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ή μεγάλης χρονικής διάρκειας ζημιά σε έναν ποδοσφαιριστή που θα προσβληθεί μέχρι να ιαθεί πλήρως. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ίσως δεν μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ 100% στην προηγούμενή τους κατάσταση.

Ο Βίλεμ Μπλοκ τόνισε ότι σε τοπ επίπεδο παικτών ο κίνδυνος μπορεί φαινομενικά να είναι μικρότερος λόγω του καρδομυικού συστήματός τους, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι ακόμα σίγουρος ότι δεν προκαλείται ζημιά όπως μικρές ουλές στους πνεύμονες μετά από φλεγμονή. Οι παίκτες που μολύνθηκαν στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμα αγωνιστεί και δεν είναι ακόμα γνωστό αν έχουν επιστρέψει όλοι στο 100% της προηγούμενης κατάστασής τους.

Εξάλλου τόνισε ότι ακόμα και τα τεστ που θα γίνουν δεν έχουν τόσο μεγάλη ακρίβεια και τα περιθώρια λάθους είναι μεγάλα, για μία χώρα που μετράει ήδη 172.000 κρούσματα του covid-19.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.