Πούτιν για εμβόλιο: Θα ‘ναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Απέκρυψαν τουλάχιστον 1700 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν μήνα

Πότε θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές.

Σε συνδιάσκεψή με επιτελικά στελέχη του συστήματος υγείας αλλά και γενετικούς επιστήμονες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για την προοπτική κυκλοφορίας ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό τον Σεπτέμβριο.

Μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από την κυκλοφορία του εμβολίου για τον φονικό ιό, ο Ρώσος πρόεδρος, προέτρεψε τους επιστήμονές του, υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας «Βέκτορ», να κινηθούν γρήγορα και συνετά γύρω από την πνευματική ιδιοκτησία του νέου εμβολίου.

Ο Ρώσος υπουργός υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, έκανε λόγο για τις πρώτες εντατικές δοκιμές του εμβολίου από τον ερχόμενο Ιούλιο. Στην τηλεδιάσκεψη που είχε προηγηθεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε δώσει συγχαρητήρια στους γενετικούς επιστήμονες για τους επιστημονικούς δρόμους που ανοίγουν για τη χρήση του νέου εμβολίου αλλά και τη δημιουργία φαρμάκων και τεστ για την καταπολέμηση του Covid-19.

Η «Δύση» κατηγορεί τη Ρωσία ότι αποκρύπτει το 70% περίπου των θανάτων που προέρχονται από τον κορωνοϊό και ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι τα ρωσικά νεκροτομεία καταγράφουν τους θανάτους από το όργανο που προκάλεσε τον θάνατο πχ καρδιά, πνεύμονας κοκ αντί να καταγράφεται ως αιτία θανάτου ο κορωνοϊός.

Ακόμα και έτσι όμως η Ρωσία θα παρέμενε πολύ χαμηλά σε θανάτους σε σχέση με χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία ή οι ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει πάνω από 250.000 κρούσματα κορωνοϊού, έχει πραγματοποιήσει 6.000.000 τεστ και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα που δίνει έχει πολύ χαμηλή θνησιμότητα σε σχέση με τα συνολικά κρούσματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.