Ξαναφούντωσε η πανδημία: Ο υπερμεταδοτικός νεαρός που μόλυνε 86 άτομα σε μια μέρα

Ξαναφούντωσε η πανδημία: Ο υπερμεταδοτικός νεαρός που μόλυνε 86 άτομα σε μια μέρα

Με τον κορωνοϊό δεν παίζεις.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστούν οι επιστήμονες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Οι ιθύνοντες επιμένουν για την ανάγκη υγιεινής αλλά και την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Στη Νότιο Κορέα, μία από τις πρώτες εστίες του ιού, πίστευαν ότι είχαν καταφέρει να ελέγξουν τον ιό. Τα κρούσματα είχαν περιοριστεί σημαντικά ενώ είχαν αρχίσει να αίρονται τα πρώτα περιοριστικά μέτρα. Όπως όλα δείχνουν όμως, κανείς δεν πρέπει να παίζει με τον κορωνοϊό.

Ένας 29χρονος που διασκέδαζε τρεις μέρες σε μπαρ της Σεούλη ήταν αρκετός για να εξαπλωθεί και πάλι ο ιός. Ο Συγκεκριμένος άνδρας χαρακτηρίστηκε «υπερμεταδοτικός» αφού μόλυνε 86 άτομα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ευθύνεται εν πολλοίς για τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Σεούλ. Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας έκλεισαν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης. Ακόμη ενώ τα σχολία ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν τελικά θα παραμείνουν κλειστά για να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση με την κυκλοφορία των παιδιών.

Το γεγονός ότι ο 29χρονος διασκέδαζε σε μπαρ ομοφιλόφυλων πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις μέσα στη συντηριτική κοινωνία που ζητούσε «ονόματα και διευθύνσεις». Οι ειδικοί φοβούνται ένα δεύτερο κύμα του ιού, την στιγμή μάλιστα που η ζωή στη Νότια Κορέα έδειχνε να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.