Καταστροφολογική πρόβλεψη του ΠΟΥ: Ο ιός ίσως δεν φύγει ποτέ

Αριθμός-ορόσημο: Αυτό είναι το όριο κρουσμάτων για την επαναφορά του lockdown στην Ελλάδα

Τι ανέφερε εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Οι δηλώσεις του Μάικ Ράιαν, εκτελεστικού διευθυντή του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έγιναν σήμερα αναμένεται να φέρουν μία τεράστια αντίδραση από χώρες και υγειονομικούς παράγοντες καθώς όσα είπε τρομάζουν.

«Δεν υπάρχουν υποσχέσεις, δεν υπάρχουν ημερομηνίες σε αυτή την κατάσταση. […] Αυτό που όλοι φοβόμαστε είναι ένας φαύλος κύκλος καταστροφών οικονομίας και δημόσιας υγείας, εάν τα απαγορευτικά μέτρα χαλαρώσουν χωρίς τη δυνατότητα εντοπισμού νέων κρουσμάτων» ανέφερε ο Μάικ Ράιαν δείχνοντας πόσο διστακτικός είναι να επισημοποιήσει πως τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες με γενικές αγορεύσεις σε κυκλοφορία και ταξίδια απέδωσαν όσο κάποιοι θέλουν να ελπίζουν.

Και ενώ η Μαρία Βαν Κέρχοβε, επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωνε ότι πρέπει να μπει στο μυαλό των πολιτών ότι ο ιός και η πανδημία θα αργήσουν να εξαφανιστούν, ο εκτελεστικός διευθυντής Μάικ Ράιαν δήλωνε αυτό που κανείς δεν ήθελε να ακούσει ούτε καν σαν πιθανότητα.

«Ο κορωνοιός ίσως γίνει ενδημικός, μπορεί να μην φύγει ποτέ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εξαφανιστεί».

Χωρίς την δοκιμασμένη και ελεγμένη κυκλοφορία ενός εμβολίου, οι καταστροφολογικές δηλώσεις του μπορεί να αποτελούν στην πραγματικότητα μία δραματική πιθανότητα για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.