Το πραγματικό νούμερο: Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε όλη την Αττική, αλλάζει τα δεδομένα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το πρώτο μεγάλο λάθος που δυσκολεύει τους πολίτες

Τι δείχνουν τα νούμερα

Ο μεγάλος φόβος των επιστημόνων για αύξηση των κρουσμάτων μετά τον συνωστισμό των τελευταίων ημερών, ευτυχώς δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι μετά από 2 εβδομάδες θα δούμε τα αποτελέσματα της σημερινής συμπεριφοράς μας, όμως τα μηνύματα που έρχονται είναι άκρως αισιόδοξα.

Η επιδημία βρίσκεται σε αποδρομή στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από την πληροφορία που έρχεται από τον ΕΟΔΥ για τα ενεργά κρούσματα στην Αττική. Ο «Βηματοδότης» είχε το ρεπορτάζ:

Πληροφορίες που έχω συλλέξει από τον ΕΟΔΥ αναφέρουν ότι τα μαθηματικά μοντέλα που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας δείχνουν ότι αυτή την στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην περιφέρεια της Αττικής είναι μόλις 200.

Οσοι γνωρίζουν την αξία των αριθμών της πανδημίας θεωρούν ότι αυτό το νέο είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι ο φονικός ιός βρίσκεται σε αποδρομή…

Οχι μόνον ο ιός  βρίσκεται σε αποδρομή, αλλά τείνει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Οι ειδικοί (λοιμωξιολόγοι και άλλοι επιστήμονες) εκτιμούν ότι εάν τηρηθούν  για λίγες ακόμα ημέρες υποτυπωδώς τα μέτρα και την άλλη εβδομάδα τα κρούσματα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για επιτάχυνση της άρσης των όποιων περιορισμών απομένουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.