Σκάνδαλο στη Ρωσία: Απέκρυψαν τουλάχιστον 1700 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν μήνα

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Απέκρυψαν τουλάχιστον 1700 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν μήνα

Ποια στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια.

Η Ρωσία είχε έναν πολύ χαμηλό μέσο όρο θανάτων στο ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μόλις 14 ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 35,5. Αυτό είχε οδηγήσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν περήφανος να σχολιάζει ότι στη Ρωσία έχουν τους λιγότερους θανάτους από τον cdovid-19 στον κόσμο.

Τα στοιχεία όμως που δίδονταν φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Tα δεδομένα ειδικά στη Μόσχα για τον μήνα Απρίλιο δείχνουν ότι έχει γίνει ένα μεγάλο λάθος ή μία σκόπιμη αλλαγή στα νούμερα.

Τα στατιστικά θανάτων στη Μόσχα το φετινό Απρίλιο είναι πολύ αυξημένα σε σχέση με τον ίδιο μήνα την προηγούμενη δεκαετία, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια στην Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης της Μόσχας, Τατιάνα Μιχαήλοβα.

Η κα Μιχαήλοβα καταλήγει στο τρομακτικό συμπέρασμα ότι θα θύματα από τον κορωνοϊό στη Μόσχα τον μήνα Απρίλιο είναι τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερα από όσα έχουν επίσημα δοθεί.

Τα θύματα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι κατά 1.700 περισσότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών. Ανεξάρτητοι ερευνητές δημογραφικών θεμάτων θεωρούν ότι το λάθος έγινε στα τοπικά ληξιαρχεία. Η καταχώρηση στα ρωσικά ληξιαρχεία γινόταν χαρακτηρίζοντας ως αιτία θανάτου το όργανο που υπέστη τη θανάσιμη βλάβη.

Έτσι όσοι κατέληγαν από καρδιακή πάθηση ή πνευμονία που προκλήθηκε από κορωνοϊό δε σημειώνονταν ως θύματα του φονικού ιού, μειώνοντας έτσι δραματικά τα νούμερα των επίσημων θύματων του covid-19 στη ρωσική πρωτεύουσα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.