Η μεγάλη αλλαγή: Τι συνέβη στην Ιταλία και πλέον 8/10 ασθενείς με covid βγαίνουν απ’ τα νοσοκομεία

Σήμερα κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία

Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα...

Ήταν η χώρα που, δυστυχώς, επλήγη αρχικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων της και θανάτων για περισσότερο από έναν μήνα παρέμενε εξωφρενικά υψηλός.

Ήταν αυτή που αποτέλεσε τον σκοτεινό «μπούσουλα» για την Ελλάδα, καθώς τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν στα μέρη μας- και, να το πούμε αυτό, απέδωσαν- λήφθηκαν με γνώμονα «Να μην πάθουμε ό,τι αυτοί».

Ήταν, μέχρι πριν από λίγες μέρες όταν και την πέρασε η Αγγλία, εκείνη που διατηρούσε το αποκρουστικό νο1 σε πολίτες που έχασαν την ζωή τους από τον Covid-19 στη Γηραια Ήπειρο, προσπαθώντας να κλείσει μια χαίνουσα πληγή.

Ο λόγος για την πολύπαθη Ιταλία, η οποία μετράει σχεδόν 31.000 νεκρούς. Ωστόσο, εδώ και σχεδόν 2 βδομάδες τα πράγματα παρουσιάζουν τεράστια βελτίωση στον αριθμό των κρουσμάτων και τώρα έρχεται διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας του Μιλάνου Μάριο Νέγκρι για να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ευχάριστη, καθώς βλέπει εμφανώς φως στο τούνελ:

«Οι ασθενείς με κορωνοϊό, τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους που αρρώστησαν πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, Πρώτα έφταναν στα έκτακτα περιστατικά ογδόντα άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι και να θεραπευθούν εκεί. 

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι άνθρωποι που μολύνονται αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους που νόσησαν πριν από δυο μήνες», δήλωσε μιλώντας σε ιταλικό σταθμό και ανέβασε αίφνης 5 σκάλες την αισιοδοξία μας.

Το «τέρας», στο τέλος, θα νικηθεί. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ήδη…

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.