Η πρωτοσέλιδη συγγνώμη της «Καθημερινής» για το προσβλητικό «μίνι των Ευζώνων»

Η πρωτοσέλιδη συγγνώμη της «Καθημερινής» για το προσβλητικό «μίνι των Ευζώνων»

Μια απάντηση που έπρεπε να δοθεί.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο στην «Καθημερινή» σχετικά τη στολή των Ευζώνων το οποίο έφερε την υπογραφή του Στέφανου Κασιμάτη που προέτρεψε τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε… ανανέωση της παραδοσιακής στολής προκειμένου να αποκτήσει μια γυναικεία πινελιά.

«Ας πούμε, μια ποικιλία στα καλσόν, βρε αδελφέ! Αμάν πια με αυτά τα υπόλευκα και χοντροκομμένα που αναγκάζουν τα παιδιά να φορούν! Να φορέσουν κάτι πιο φίνο, πιο χαρούμενο· γιατί όχι δικτυωτά; Και αυτά τα αηδιαστικά και γελοία χοντροπάπουτσα, ώς πότε θα φοριούνται;», διάβασαν οι αναγνώστες με την αντίδραση των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς να είναι άμεση. 

Τώρα, η «Καθημερινή» προχωρά σε δημόσια «συγγνώμη» για όσα εξοργιστικά γράφτηκαν με το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο «Οι Εύζωνοι και η Κ» το οποίο υπογράφει ένας από τους παλαιότερους αρθρογράφους της εφημερίδας.

Ο λόγος για τον Κώστα Ιορδανίδη, ο οποίος ανέφερε στο σημερινό του άρθρο:

«Ο αγαπητός κατά τα άλλα συνάδελφος Στέφανος Κασιμάτης αναφέρθηκε με όρους άκρως προσβλητικούς για τη στολή της Ευζωνικής Φρουράς

Δεν είναι ‘καρναβάλια’ οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς, όπως δεν είναι ‘καρναβάλια’ οι άντρες της βασιλικής φρουράς των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στη Βρετανία. Είναι τα διαχρονικά σύμβολα της εθνικής ταυτότητος κρατικών οντοτήτων με ιστορία και ως εκ τούτου άξια σεβασμού».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.