«Ας αποφασίσουν οι Έλληνες αν θα πάμε διακοπές»: Η ανατρεπτική πρόταση Γερμανού αρθρογράφου

«Ας αποφασίσουν οι Έλληνες αν θα πάμε διακοπές»: Η ανατρεπτική πρόταση Γερμανού αρθρογράφου

Το κείμενο που ξεσήκωσε.

Ένα μεγάλο ζήτημα που δημιουργείται με την κρίση του κορωνοϊού είναι αυτό των καλοκαιρινών διακοπών. Κατά κοινή ομολογία η Ελλάδα έχει καταφέρει να διαχειριστεί πολύ καλά το θέμα του κορωνοϊού ωστόσο ουδείς γνωρίζει πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι.

Ένας δημοσιογράφος στη γερμανική εφημερίδα «Bild» δίνει μία άλλη οπτική για το θέμα. Αναφέρει ότι χώρες όπως η Αυστρία και η Ελλάδα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν τουρίστες.

«Εμείς οι Γερμανοί θέλουμε μία προοπτική στο θέμα των διακοπών. Μπορούμε να ξανακάνουμε διακοπές; Θα κυνηγάμε πάλι τα λεφτά μας; Μήπως να κλείσω από τώρα ξενοδοχείο στη Βαλτική; Είναι σημαντικό αυτό. Η δική μου πρόταση είναι να αποφασίσουν οι ίδιοι οι τουριστικοί προορισμοί» αναφέρει στο σχόλιό του.

Στη συνέχεια εξηγεί το σκεπτικό του ως εξής: «Αν οι Αυστριακοί για παράδειγμα ανοίξουν τα σύνορα και πουν ότι θα χαρούν να υποδεχθούν Γερμανούς τουρίστες, τότε κι εμείς θα υποθέσουμε ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να μην αρρωστήσουμε. Το ίδιο και με την Ελλάδα: oι Έλληνες χρειάζονται τον τουρισμό. Αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και τα εστιατόριά τους, θα είναι για μας ο ιδανικός οιωνός ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές εκεί».

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι πρόσφατα η καγκελάριος Μέρκελ προέτρεψε τους Γερμανούς να κάνουν διακοπές εντός της χώρας. Πάντως ένα σίγουρο ότι θα ζήσουμε ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.