Έτοιμος για υπουργείο ο Σωτήρης Τσιόδρας…

Έτοιμος για υπουργείο ο Σωτήρης Τσιόδρας...

Ανάμεσα σε όσους αναμένεται να βρεθούν εκτός κυβερνητικού κλιμακίου είναι ο Βασίλης Κικίλιας.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, ρωτάμε συχνά για κάτι που η απάντηση είναι (παραπάνω από) προφανής. Και δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι… νιαουρίσματα ακούγονται πλέον και στο Μέγαρο Μαξίμου. Έντονα.

Αφορούν βεβαίως τον Σωτήρη Τσιόδρα, η δημοτικότητα του οποίου εν μέσω πανδημίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας προαλείφεται, αργά ή γρήγορα, για κυβερνητικό πόστο – θα του προταθεί τουλάχιστον.

Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ανασχηματισμό, πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι με στόχο, από Σεπτέμβρη, να πιάσουν δουλειά οι νέοι υπουργοί – όσοι αναλάβουν. Ανάμεσα σε όσους αναμένεται να βρεθούν εκτός κυβερνητικού κλιμακίου είναι και ο Κωστής Χατζηδάκης, και ο Βασίλης Κικίλιας μα και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ευλόγως, για τη θέση του Κικίλια στο υπουργείο Υγείας ο Τσιόδρας είναι, μακράν του δεύτερου, ο πλέον ενδεδειγμένος. Άραγε θα δεχθεί, αν του προταθεί;  Εναλλακτικά, να αναλάβει πιο κομβικό ρόλο, ξανά στο υπουργείο.

Λέγεται πάντως ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκθείασε εκ νέου τον καθηγητή γιατρό που όλο αυτό το διάστημα έπεισε άπαντες για την αναγκαιότητα και την πιστή εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Και τον επηρέασε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.