Αυτός είναι ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που προσπαθεί να ανακαλύψει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Αυτός είναι ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που προσπαθεί να ανακαλύψει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η εταιρεία του ηγείται της αμερικάνικης προσπάθειας για την ανακάλυψη του σωτήριου εμβολίου.

Ο Γιώργος Γιανκόπουλος με καταγωγή από την Καστοριά είναι ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας και συνιδρυτής της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron, η οποία από τις 15 Φεβρουαρίου δίνει τον δικό της αγώνα για να ανακαλύψει το εμβόλιο και τη θεραπεία για τον covid-19 στο αμερικάνικο έδαφος.

Ο δισεκατομμυριούχος Γιώργος Γιανκόπουλος, με περιουσία που αγγίζει το 1,2 δισ. δολάρια είναι από τους 10 δισεκατομμυριούχους της υγείας που έγιναν πλουσιότεροι την εποχή της πανδημίας, σύμφωνα με όσα γράφει το Forbes.

Έχοντας γεννηθεί το 1959 από εύπορη οικογένεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ellines.com, ο Γιώργος Γιανκόπουλος κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες βιοϊατρικής παγκοσμίως.

Απόφοιτος με άριστα από τη Σχολή Επιστημών του Μπρονξ και από το πανεπιστήμιο του Columbia, κατάφερε να πάρει το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του και ξεκίνησε την ανοδική του πορεία από μια start-up εταιρία που είχε στόχο να βρει νέους τρόπους να αναγεννά νευρώνες για να θεραπεύει πιθανές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα, όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον.

Η εταιρεία αυτή αργότερα έγινε γνωστή ως Regeneron και ο 61χρονος βιοεπιστήμονας στα 60 του χρόνια έφτασε να ηγείται της προσπάθειας για την ανακάλυψη του εμβολίου και της θεραπείας που θα φέρει το τέλος στην πανδημία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC δεν αποκλείεται μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους καθώς οι κλινικές μελέτες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.