Η νέα κανονικότητα και το πρώτο σημαντικό ορόσημο

Η νέα κανονικότητα και το πρώτο σημαντικό ορόσημο

Η ζωή των Ελλήνων επανέρχεται στην κανονικότητα.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου αίρονται τα πρώτα περιοριστικά μέτρα και η ζωή στην Ελλάδα επανέρχεται σε μία κανονικότητα. Όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταργούνται τα SMS και οι βεβαιώσεις μετακίνησης ενώ ανοίγουν μερικά εμπορικά καταστήματα αλλά και κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, θα παρακολουθείται στενά η πορεία του ιού. Επισημάνθηκε μάλιστα ότι εφόσον παρατηρηθεί έκρηξη των κρουσμάτων, τότε θα ληφθούν μέτρα χωρίς να αποκλείεται να είναι τοπικού χαρακτήρα.

Με δεδομένο όπως έχουν τονίσει οι επιστήμονες ότι ο ιός εμφανίζει συμπτώματα τις μετά από 5-7 μέρες, πρώτο ορόσημο για τη νέα πραγματικότητα είναι η 18η Μαΐου. Τότε θα συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από την πρώτη άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο μέχρι τότε θα έχουν επιστρέψει οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στα θρανία και θα έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα πλην εμπορικών κέντρων. Ακόμη θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στα όρια του νομού κατοικίας.

Εφόσον οι αριθμοί είναι θετικοί, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή η επόμενη φάση του σχεδίου. Από τις 18 Μαΐου θα επιστρέψουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και των γυμνασίων όλης της χώρας. Μία μέρα νωρίτερα θα ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς. Ακόμη θα απελευθερωθεί η μετακίνηση στην επαρχία.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του κυβερνητικού σχεδίου θα παίξει η συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής. Μην ξεχνάμε ότι τόσο τα γάντια όσο και η μάσκα θα γίνουν απαραίτητο αξεσουάρ για τις κοινωνικές μας επαφές, ιδιαίτερα όταν οι πολίτες βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.