Είναι αυτό το τέστ που θα εκμηδενίσει τη διάδοση του κορωνοϊού;

Πώς θα προστατευτείς από έναν ιό που ξανακολλάς: Η λύση είναι μία

Το επαναστατικό τεστ που έλειπε από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ένας από τους παράγοντες που διευκολύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι η μεταδοτικότητά του από άτομα τα οποία δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του φονικού ιού αλλά παραμένουν μολυσμένοι μεταφέροντάς τον σε άλλους πολίτες οι οποίοι μπορεί να νοσήσουν βαριά.

Η εξάπλωση του ιού θα μπορούσε να είναι σημαντικά μικρότερη αν υπήρχε ένα τεστ που ανίχνευε τον ιό σε όσους βρίσκονται σε προσυμπτωματική φάση, χωρίς να περιμένουν οι επιστήμονες οι μολυσμένοι να εκδηλώσουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον Guardian επιστήμονες του αμερικανικού στρατού έχουν σχεδιάσει ένα νέο τεστ το οποίο εντοπίζει τον φέροντα τον ιό στο πρώτο μόλις εικοσιτετράωρο μετά τη μόλυνση. Πριν δηλαδή εμφανιστούν συμπτώματα και πριν αυτός γίνει επικίνδυνος για να τον μεταδώσει.

Το τεστ σχεδιάστηκε από τη Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ (Darpa) και ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του, καθηγητής Stuart Sealfon περιμένει τη δημοσίευση της έρευνας, τις αρχές δοκιμών του τεστ από επιστήμονες σε όλον τον κόσμο και την τελική έγκριση από τον FDA.

Το τεστ δεν είναι ακόμη σε ποσοστά που να θεωρείται σίγουρο ότι θα εγκριθεί, όμως το 95% αποτελεσματικότητας μέχρι τώρα στην πρόβλεψη των προσυμπτωματικών ασθενών κάνει τους επιστήμονες που εμπλέκονται να είναι ενθουσιασμένοι.

Με δεδομένη την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών στην εποχή της πανδημίας, το τεστ θα μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στο τέλος του Μαΐου

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.