Το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για να επιταχυνθεί η κατασκευή του εμβολίου του κορωνοϊού

Το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για να επιταχυνθεί η κατασκευή του εμβολίου του κορωνοϊού

Η κυνική παραδοχή του λοιμωξιολόγου του Λευκού Οίκου.

Οι αναφορές στα Μέσα των ΗΠΑ για ένα νέο σχέδιο του Λευκού Οίκου που αφορά την παραγωγή του εμβολίου για τον covid-19 έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες και ήταν λογικό οι ερωτήσεις να φτάσουν μέχρι τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Τραμπ.

Ο Άντονι Φαούτσι ερωτήθηκε σε εκπομπή του NBC τι αφορά το σχέδιο «Operation Warp Speed» και αν έχει μέχρι στιγμής εγκριθεί η παραγωγή κάποιου εμβολίου. Φυσικά η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει εγκρίνει κανένα εμβόλιο ακόμα αλλά ο Φαούτσι μίλησε κυνικά και απευθύνθηκε στις φαρμακοβιομηχανίες.

Λίγο ως πολύ τους ζήτησε να ρισκάρουν και να ξεκινήσουν την παραγωγή του εμβολίου ακόμα και αν οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και δεν υπάρχει έγκριση για την παραγωγή του. Ο δρ. Φαούτσι ζήτησε να επιταχυνθεί και το προκαταβολικό ρίσκο να γίνει υποθέτοντας ότι το εμβόλιο θα περάσει όλα τα τεστ και όταν το εμβόλιο έχει πάρει το πράσινο φως τότε να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η παραγωγή ώστε να φτάσουν οι φαρμακοβιομηχανίες το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου.

Στόχος του σχεδίου Operation Warp Speed, όπως έγραψε πρώτο το Bloomberg, είναι η συνεργασία των φαρμακοβιομηχανιών, του στρατού και των υπηρεσιών της κυβέρνησης ώστε έχουν παραχθεί 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι το 2021 και να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται η χορήγηση του εμβολίου, παρότι ακόμα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο δοκιμών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.