Τρομακτική πρόβλεψη από Έλληνα γιατρό στη Σουηδία: «Γι’ αυτό η ανοσία της αγέλης είναι η σωστή επιλογή»

Και όμως υπάρχει ένας λαός που δε νοιάζεται για τον κορωνοϊό και τους χιλιάδες νεκρούς

Τι προέβλεψε για τον κορωνοϊό σε βάθος χρόνου.

Ο Τέλης Κουρτέλος είναι Έλληνας γιατρός στο Γκέτενμποργκ και μίλησε στο ethnos.gr και τον Κώστα Αημακόπουλο για την πανδημία του κορωνοϊού στη Σουηδία, υπεραμύνθηκε των επιλογών της σουηδικής κυβέρνησης και παραδέχτηκε τα λάθη που έγιναν και αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Ο Έλληνας επιστήμονας δουλεύει δέκα χρόνια στη σουηδική πόλη, στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας, μίλησε για τη διαφορά νοοτροπίας στους Σουηδούς πολίτες που αντιλαμβάνονται αλλιώς την έννοια ανοσία της αγέλης ενώ τόνισε πως το λέθος της σουηδικής κυβέρνησης ήταν στους χειρισμούς σχετικά με τις δομές των ηλικιωμένων, αφού από τα γηροκομεία της χώρας προήρθαν οι περισσότεροι θάνατοι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ένα εφιαλτικό σενάριο για τα κύματα του κορωνοϊού που ακόμα δεν έχουμε δει, τα οποία είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο για τον κορωνοϊό, η επιλογή της ανοσίας της αγέλης από τους επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων στη χώρα ήταν η πιο σοφή επιλογή.

«Σίγουρα θα απασχόλησε τις αρμόδιες επιτροπές της κυβέρνησης η περίπτωση να επιβληθεί γενική καραντίνα, αλλά δεν υιοθετήθηκε. Ακολουθήθηκε πιστά το μοντέλο της “ανοσίας της αγέλης”. Όλα δείχνουν πως θα έχουμε δεύτερο και ίσως και τρίτο κύμα της πανδημίας. Επομένως θα υπάρχει διάρκεια στο πρόβλημα και έτσι κρίθηκε πως η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, τα μέτρα προφύλαξης και η διακίνηση με κανόνες. Προσωπικά συμφωνώ με αυτή την άποψη».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.