Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν’ ακούσουμε

Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν' ακούσουμε

Οι αναρτήσεις του που έδωσαν ελπίδα σε εκατομμύρια κόσμου.

Ο Γιώργος Παυλάκης είναι γιατρός-ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ. Ο καθηγητής από την Ουάσινγκτον που εδρεύει, δίνει καθημερινά ενημερώσεις για την εξέλιξη των ερευνών πάνω στο φάρμακο Remdesivir.

Το αντιϊκό φάρμακο που ερευνητές στις ΗΠΑ δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητά του για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19.

Μέχρι σήμερα είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί 19 μελέτες του remdesivir σε ολόκληρο τον κόσμο και ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης έδωσε τη δική του εκτίμηση έχοντας μελετήσει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε δηλώσει:

Κατά τη γνώμη μου, ένα από τα πιο υποσχόμενα καινούργια φάρμακα με δραστικότητα εναντίον των κορωνοϊών είναι το Remdesivir της εταιρείας Gilead, που δοκιμάζεται στην Κίνα και στην Αμερική.

Όμως σήμερα ήταν ακόμα πιο αισιόδοξος. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πάντα μετρημένος σε δηλώσεις καθηγητής, έδωσε ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα των τελευταίων εβδομάδων για την πορεία δοκιμών του φαρμάκου. Χαρακτηριστικά έγραψε:

Οι εξελίξεις με το φάρμακο Remdesivir θα είναι ραγδαίες. Μπορεί να σηματοδοτήσουν το τέλος της αρχής της πανδημίας, αν όχι την αρχή του τέλους. Δείχνει ότι ο ιός θα νικηθεί.

Η εκτίμηση αυτή του γιατρού και ερευνητή έρχεται από επίσημα χείλη και δίνει μία αχτίδα ελπίδας για την οριστική καταπολέμηση του ιού της πανδημίας και όλοι περιμένουν πια τις εξελίξεις στην έρευνα του φαρμάκου.

Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν' ακούσουμε

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.